MEEDIAVALVUR: USA-s on arreteerimisel Toomi semu Solovjovi sõber ja kolleeg

FBI teostab läbiotsimisi Kremli telekanalisatsiooni põhitegelase ja Jana Toomi suure sõbra Vladimir Solovjovi ligimese Dimitri K. Simesi rantšos Patria, mis asub Virginias ja mis oli ringkonnakohtu andmetel ostetud Simesi poolt 2021. aastal 1,63 miljoni dollari eest, mida ta teenis oma Esimese kanali saadetega rublases väärinduses.

Simes on Venemaa Esimese kanali poliitsaate „Suur mäng“ juht, kes on saanud tänu vene propaganda rahadele multimiljonäriks. FBI esindaja Samantha Shero (pildil) kinnitas, et läbiotsimised on sanktsioneeritud kohtu poolt, kuid keeldus põhjalikuma kommentaari andmisest.

Avaldab muljet see, et läbiotsimised Simesi valdustes algasid veel 13. augustil, tunnistajate sõnul veetakse sealt asju välja suurte rekkadega. Dimitri Simesil on olemas ka ameerika kodakondsus, mõnedel andmetel õnnestus tal nüüd õigeaegselt pääseda USA territooriumilt ja ta ei olevat näinud läbiotsimisorderit ega teadvat selle väljaandmise põhjustest.

Dimitri Simes sündis 1947. aastal Moskvas ja emigreerus 1973. aastal USA-sse, kus oli president Richard Nixoni salanõunik välispoliitika küsimustes. Koos Nixoniga käis ta ka Venemaal, kus oli ilmselt ka värvatud, aga hakkas ametlikult tööle 2018. aastal. Ta on lisaks tööle Kremli propagandakanalis veel ka ajakirja The National Interest kirjastaja (Chief Executive Officer).

Eelmisel aastal oli Siems Peterburgi „rahvusvahelise“ (seal nüüd käivad põhiliselt Aafrika riikide esindajad) majandusfoorumi üks läbiviijaid, modereerides paneeldiskussiooni Venemaa presidendi enda osavõtul.

Politico hinnangul on tegemist sajaprotsendilise poliitputinismi esindajaga.

Ring Solovjovi kaaskonna ümber tõmbub aina kokku, ükskord jõutakse ehk ka väiksema prügikalani – Ždanoka on juba FSB agendina liistule tõmmatud, tema sõsar Toom on loodetavasti ooterežiimil.

Ivan Makarov

Hea kolleegi kommentaar:

„See on imelik. Kõik Toomi kaaslased on juba mõjuagentidena paljastatud ja ka Toomi puhul on kõik nii ilmne. Ei saanud ta ilma vene luure abi ja talituseta käia Assadi juures

No ei ole võimalik pääseda diktaatorini, kes paaniliselt oma elu pärast kardab ja keda tahavad tappa paljud.

Peterson istub, aga Toom õpetab Brüsselist eestlasi pükse kandma.

Petersonile pannakse ju süüks, et Donetski reisi korraldas vene luure.

Miks üks võib kõike ja mingi Peterson mitte?“

MUUSIKAVALVUR: Tõnis Mäe hingestatud venekeelne muusika surnud hingedele

1 thought on “MEEDIAVALVUR: USA-s on arreteerimisel Toomi semu Solovjovi sõber ja kolleeg”

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga