MÕISTUSEVALVUR: ikooniga lapsele vastu pead

Sankt-Peterburgi portaal fontanka.ru teatab tõsisest vahejuhtumist Spaso-Pargolovo kirikus, kus 12-aastast poisikest tabas otse pähe suur ikoon. Seda informatsiooni jagati kirikus endas, preestri rahulolematust kartes eelistas kirikutöötajast allikas anonüümseks jääda.

„Oli selline intsident jah. Pole tähtis, millal. Muidugi peaks kirik aitama kannatada saanud last, ma ise pole kursis. Batjuška ise otsustab selliste küsimuste üle,“ kommenteeris allikas.

Fontanka enda andmetel kasvab pühakuju läbi vigastatud laps usklike peres ja saadetakse kirikut koristama. 28. augustil võttis ta tolmu ja suur ikoon äkki rebis end kinnitustest lahti, kukkus alla, põrkas vastu seina ja tabas last pähe. Poiss viidi haiglasse, kus tal tuvastati tõsine peatrauma.

See vahejuhtum näitas, et Neevalinna elanikud on kõik Charlie Hebdo usku, kuna lapsele tunti küll kaasa, aga ilguti kõvasti kirikupappide üle, kes ise lubavad kaitsta usklikke inimesi jumalaviha eest, aga elementaarseid ohutusnõudeid oma tootmishoones ei täida. „Jumal pole veel kunagi nii konkreetselt väljendunud“, öeldi ühes postituses. „Ja kas need isikud eitavad ka edaspidi ülemaailmse külgetõmbejõu seadust?“ ironiseerivad lugejad.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR. Paanika: Põhja-Korea väiksed Unid juba Lätis?

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga