MEEDIAVALVUR: me ei hinda vääriliselt meie rahvasaadikute tööd – mõni ei jaksa endale kirjaklambritki osta!

Pildil: koergi hakkab urisema, kui keegi tahab kärpida tema konti

Mõnest Riigikogu rahvasaadikust me kõigi tema tegevusaastate jooksul kuuleme väga vähe. Ja eriti nüüd, kui seljataga on suvepuhkused, oli hea tõdeda, et valitseva reformierakonna rahvaasemik Karmen Joller on endiselt olemas, on vitaalne ja tegutseb.

Aktiivselt tegutsema teda aga pani ettepanek kärpida rahvasaadikute (sealhulgas ka Jolleri enda) kuluhüvitisi. Et kuna kõikjal kärbitakse, kui ka Jolleri endised patsiendid on sattunud koos kõigi teiste elanikega kärpekirve alla, siis miks peaks tema enda suhtes erandi tegema.

Delfis ilmus täna lugu „Kuluhüvitised väiksemaks? Enam pole pääsu, vastupidine oleks poliitiline enesetapp“: riigikogulastelt uuriti, kas nad oleksid nõus toetama Riigikogu esimehe Lauri Hussari ideed vähendada riigikogulaste kuluhüvitisi, ja Laurit pooldas nii mõnigi fraktsioon, kuid Karmen Joller astus oma postituses selle plaani vastu. Ehk ei karda ta toda enesetappu, millega hirmutasid seda vaprat naist ajakirjanduslikud demagoogid.

Delfi vahendab Jolleri sõnu: „Tegemist on klassikaliste tööga seotud kulude hüvitamisega – näiteks lähetused, kontoritarbed, sõidukulud, kingitused jne.“

Kingitused valijatele on teadagi selline kahe otsaga ja tõesti „klassikaline“ asi, ja ka sõidukulud tõesti kasvavad, kuna Joller ju ise koos oma parteikaaslastega väänas eestlastele kaela automaksu. Kuid mulle avaldasid erilist muljet need ülalmainitud kontoritarbed.

Ilmselt kasutavad siis riigikogulased meeletul hulgal kontoritarbeid – kirjaklambreid, kustukumme, pliiatseid, A4 paberit, printeritahma jne. Ja riigikogulase kasinast palgast ei jaksa ju neid asju ise osta. Seega ei saaks ilma kuluhüvitiseta Joller võib-olla pliiatsiteritajatki soetatud.

Kuid mis tähtsus on kogu sellel tühisel hüvitisrahal ja kogu maailma kirjaklambritel – meie põhiväärtus on „ikkagi inimesed“. Peaasi et Karmen Joller on endiselt olemas ja tegutseb.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: me riik kestku, et joosta saaks siin Collins Kipkirui Kipkorir!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga