MEEDIAVALVUR: mis see Vihuri asi on, mida teeb endine ekrelane Laneman?

Uued Uudised on üks vinge väljaanne, milles töötab vähemalt üks aus eesti mees, nimelt kaitseliitlane Jüri Kukk, kes erinevalt teistest vahel allkirjastab oma lugusid.

Mul on jäänud paariaastasest tööst Uutes Uudistes head mälestused, aga seal sai ka rabatud puhkepäevadeta ja puhkuseta, päeval ja ööl, lakkamatult.

Uued Uudised on EKRE häälekandja, selge see, et see on antud erakonna poliitika keskne. Kuid suur jama nii EKRE-s endas kui ka Uutes Uudistes on alanud ühe usulise seltskonna tulekuga. Nii palju prominentseid poliitikuid, kes tegid EKRE-le nime ja tegid erakonna mõjukaks, on sealt lahkunud! Rääkimata vähemtähtsatest tegelastest: sünkroonselt minuga lahkus Uutest uudistest ka kogu asja aju ja selgroog Holger Berg, intelligentne intellektuaal, kelle puudumist ei pandud paraku tähele, kuigi ta oli väljaande aju. Aga pole minu asi seda teemat arendada.

Minu kui Uute Uudiste endise töötaja mõistetav huvi ja õiguski on valutada natukenegi südant selle üle, mis sest väljaandest sai, kus „hakati põletama raamatuid“ ehk hävitama endiste autorite lugusid. Selle nähtuse nimi on muide inkvisitsioon, tegemist on keskaja praktikaga.

Täna ilmus aga seal lugu „Ärge minge temaga luurele. Reservsõjaväelane Alar Laneman reetis kunagised kaaslased lõplikult“. Žanriks on märgitud „repliik“, kuid autorit lool ei ole.

UU kirjutab:

„Riigikogu EKRE fraktsiooni saadik Varro Vooglaid kirjutab sellest, kuidas poliitiline desertöör Laneman laskis põhja oma endiste kaaslaste algatuse – ta võinuks seda ka vastasleeri läinuna mitte teha, aga ta tegi.“

Mis see Vooglaiu asi on, kes ise ei ole EKRE liige? Ja kes läheks tema endaga luurele?

UU jätkab:

„Kommenteerib ka vaimulik Veiko Vihuri: “Vahetad parteid, muutuvad imekiiresti ka vaated. 22. aprillil 2020 moodustati riigikogus toetusrühm, mille eesmärgiks oli elektroonilise hääletamise süsteemi kontrollitavaks, turvaliseks ja läbipaistvaks muutmise toetamine. Sinna kuulus ka ekrelane Alar Laneman.“

Mis see Vihuri asi on, kes ise ei ole EKRE liige?

See on nüüd küll naeruhetk: kas kaks süvausklikku mitteekrelast VV-d kuulutavad nüüd EKRE häälekandjas EKRE endiseid liikmeid desertöörideks? On see mingi anateemi liik? Et ühe VV avalduste toetamiseks hakatakse nüüd alati kaasama teist VV-d? Et ühest on endise kaasvõitleja materdamiseks vähe?

Erikatoliiklane ja luterlasest preester on nüüd nagu mingi 1970ndate lõpu menuduett Baccara? Mõlemad avaldasid oma arvamust eesti riigilipu kohta, et see ei peaks seal olema ja viigem kõik sinimustvalged pööningule. Teatud olukorras oleks see ju tüüpiline riigireeturite jutt. Mulle tundub, et sellise seltskonnaga kaitseliitlane Laneman ise ei läheks ei luurele ega isegi metsa seenele.

Hea Martin, tõsiselt? On see paarike Sul mingi uue EKRE aukohtu mudel? On’s erakonna „pööningul“ kõik ikka korras? Tahaks selles kindel olla, enne kui hakkame sinna UU üleskutsel oma sinimustvalgeid viima.

Kas Sa sattusid moskoviitide seltskonnast mingisse ületamatusse sõltuvusse?

Ivan Makarov

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga