MEEDIAVALVUR: suri Tiit, eks ta oli üks parasiit…

Venekeelne meedia Eestis mälestas paar päeva tagasi klikiaegset telenägu Aleksandr Masljakovi, kes oli, üks ja seesama muie näol, nagu mõni Allik või Lauristin meil, piinlikkust tundmata, nii N.Liidu kui ka Putini Venemaa kohustuslikuks telekastiroaks. Ja nüüd „mängiski kasti“ nagu väljenduvad vanema põlvkonna venelased.

Meie Eesti kohalik „vene maailm“ muidugi leinab, et veel üks „ajastu sümbol“ lahkus. Ja kui ütled, et lahkunu ei olnud kõlbeline inimene, nagu ütles Ostap Bender oma kaasosalist Panikovskit tee äärde sängitades, siis kohe hakkab tuntud hala selle kohta, et lahkunutest tuleb rääkida ainult head. Miks te kesikud siis oma kodu teiesuguste eest kaitsnud metsavendi kirute?

Mul polnud ka elusast Masljakovist ei sooja ega külma, ma sellist saasta nagu tema KVN ei vaadanud mitte kunagi. Kuid tõlgiks küll Aleksandr Nevzorovi viimases saates „Ekstrakt“ lausutud epitaafi:

„Andis otsad kaveenššik Masljakov. Kadunuke oli muidugi haruldane sitaratas. Sellele „inimesele, kes naerab“, sellele kremli Gwynplaine’ile lõigati naeratus näkku omal ajal NLKP Keskkomitee ideoloogilises komisjonis. Ja tollest ajast peale tassiski ta seda naeratust oma lõustal kaasa. Ja putin tõmbas tema  suunurgad isegi veel kõrgemale, et Venemaa huumor muutuks veelgi optimistlikumaks ja patriootlikumaks.

See Gwynplaine-Masljakov oli strateegiline figuur. Ta ei olnud niisama mingi jorss. Tema kaudu, peakaveenššiku kaudu, huumori pealiku kaudu, doseeriti sellist hirmsat asja nagu naer. Naeru ohtlikkus on tohutu. Eriti ohtlik on see diktatuuri jaoks. Rahvake peab naerma selle üle, mille üle on naermine kohustuslik, ja ei tohi eales naerda selle üle, mille üle ta naerda ei tohi.

Need debiloidsed KVN-id juhtisid suurepäraselt naeruprotsesse, andes ette vajalikud trendid. Kuid Masljakov, see Gwynplaine, liimis lestad kokku (kärvas – I.M.). Teda on vaja asendada. On vajalik teine sama argpükslik, müüdav ja alatu, nagu oli Masljakov. Täiesti võimalik, et KVN antakse Mizulina hooleks.

Praegu aga valge kärbseseene kostüümis Buzova käsib tõusta, et austada inimese mälestust, „kes kinkis meile huumori“. Ja saal kuulekalt ja nürimeelselt tõuseb.“

Selline järelsõna siis. Vene keeles on üks selline levinud kõnekäänd – „Помер Трофим, да и х. с ним“.

Elu on jah karm, miks siis peaks surm leebem olema.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: mis see Vihuri asi on, mida teeb endine ekrelane Laneman?

 Александр Невзоров:

«Помер кавээнщик Масляков. Покойный был, конечно, редкостным дерьмом. Этому «человеку, который смеётся», этому кремлёвскому Гуинплену, улыбочку вырезали в своё время ещё тогда в идеологической комиссии ЦК. И он с тех пор эту улыбочку так на роже своей и таскал. А путин ему даже задрал, подправил углы рта повыше, чтобы российский юмор стал бы ещё оптимистичнее и патриотичнее.

Этот Гуинплен Масляков был стратегической фигурой. Это не просто что-то. Через него, через главного кавээнщика, через главного по юмору, дозировалась такая страшная вещь, как смех. Опасность смеха огромна. Особенно он опасен для диктатур. Народец должен смеяться лишь над тем, над чем положено, и никогда не смеяться над тем, над чем смеяться не положено.

Эти дебилоидные КВН отлично рулили смеховыми процессами, задавая нужные тренды. Однако Масляков, Гуинплен, склеил ласты. Ему потребуется замена. Нужен некто столь же трусливый, продажный и подлый, как Масляков. Вполне возможно, что КВН поручат Мизулиной.

Посмотрите у меня в Telegram-канале крайне любопытное и тоже, я бы сказал, эпохальное видео по этому поводу. Там Бузова в костюме поганки предлагает почтить память человека, который «подарил нам юмор». И зал послушно и тупо встаёт.»

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga