MEEDIAVALVUR: Viktor Orbán on muutunud piinlikuks poliitiliseks sulleriks

Ungari peaminister Viktor Orbán on oma armumängudes Putini agressorriigi ja sealt väljaulatuva fossiilse toruga muutumas juba algeliseks Oleg Popovi tüüpi klouniks. Kurb, et eestlaste hõimuvelled ungarlased on sunnitud mängima rahvusvahelisel areenil niivõrd naeruväärset rolli.

Täna 13. septembril Orbán ütles uudisteagentuurile Bloomberg, et Ungari jätkab ukraina konflikti reguleerimise initsiatiivide väljapakkumist.

„Mul on taskus olemas veel mitu rahumissiooni trumpi,“ ütles Ungari peaminister, lubades, et pakub ka edaspidi „ootamatuid“ rahuinitsiatiive.

Kahjuks ei olnud Orbán oma „trumpide“ asukohast rääkides täpne – nad asuvad tal mitte taskus, vaid varrukas, nagu on vana kooli sulleritel kombeks.

Ta võib „rahutuvina“ lennata Moskva ja Pekingi vahet veel mitu korda ja siis põigata Šoigu värsketes jälgedes veel ka Pyongyangi, aga rahuläbirääkimisteks ei ole teda volitanud ei Euroliit, Ukraina ega teised konflikti kaasatud riigid.

Kahju, et meie rahvuskonservatiividele imponeerivat sisepoliitikat teostav ja migratsiooni tõrjuv austatud ungari rahva poliitik on muutunud mingiks sooja guljaššiõhu müüjaks. Jutt käib miljonite ukrainlaste elust, aga vana ungari tegelane vassib, hämab ja müüb sõjast räsitud rahvastele roosat põrsast kotis. Põrsast või lausa kulti, kes seda teab.

Piinlik mees, kes on pidurdamatult muutumas mini-Nebendzjaks.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: suri Tiit, eks ta oli üks parasiit…

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga