MEEDIAVALVUR: EELK juhid, mõelge selle peale ja tehke lõpuks ka midagi

Kolleeg Suurest meediamajast reageeris eilse loo peale, kus osutasin sellele, et meie kohalikud usklike poolt hallatavad väljaanded nagu „Meie Kirik“ ja „Objektiiv“, kus kaitstakse okupatsioonilise Vene kiriku röövvallutusi Eesis, vaikivad maha oma usuvendade jõhkrat tagakiusamist Venemaal. Ka luterlaste terroriseerimist eriteenistuste poolt. Näiteks äsja Eesti lähedal Sankt-Peterburgis.

„Vastupidi – „meie kirik“ ja selle peatoimetaja peaksid tegema kogu lärmi, mis üldse saab, nende usuvend ja EELK vennaskirik kannatab ju märtrina totalitaarse võimu käe läbi. Nagu pea sada aastat tagasi, kui jumalasulased saadeti kas laagrisse või said kohe seltsimees mausrilt paarkümmend grammi tina.

Tegelikult see on EELK suur häbi: tiirased pastorid, kapikatoliiklased, salklasest Risti pastor ja takka otsa ka peapiiskop, kes armastab – ütleme nii – kalleid asju, kalleid reise ja kalleid autosid ajal, kui maakogudustel katused juba sisse ähvardavad kukkuda ning tavapastorid peavad oma koguduste teenimiseks ise peale maksma (sõiduks ühe maakonna piires annab EELK, kui ma ei eksi, 30 eurot üheks kuuks, aga kirik, mida tuleb õpetajal teenida, võib ta põhikogudusest asuda veel saja kilomeetri taga ja sinna on vaja taevaisa igal pühapäeval teenima sõita, aga auto ju jumalaarmuga ei liigu).“

MEEDIAVALVUR: millest ei kõssagi siinsed Moskva patriarhaadi sõbrad

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga