MEEDIAVALVUR: kuidas tehti kullakangi-aborti

Eesti elu on kullasära mõttes suhteliselt tuhm: ainult igasuguste telekanalite ja Kroonika labrakatel näeb inimeste peal midagi säravat, mis siis, et tegemist on odavatele silikoonidele riputatud kassikullaga, mis paraku tuletab meelde vaid Hašeki kirjeldust „Altar koosnes kolmest poolest, mis olid ohtralt kassikullaga ehitud nagu kogu püha kiriku kuulsuski“.

Praegu meenus aga pigem too kullakangide lugu – Postimees kirjutas 02. juunil 2022. aastal sellest, et SAPTK ostis annetuste eest kulda: „SAPTK-l oli eelmisel aastal käibevarasid 772 640 euro jagu, kusjuures sihtasutuse tulud tuginevad praktiliselt 100-protsendiliselt annetustele ja toetustele. Enam kui poole oma varadest suunas SAPTK väärismetallidesse: avalikkuses on kõige tõenäolisemaks peetud, et kõnealune väärismetall oli kuld.“

Too episood meenus millegipärast just täna, kui Türgist tuli kullasärav uudis: Izmiris peeti kinni usbeki naised, kes üritasid smugeldada riiki 166 kullakangi, kusjuures pooled kangidest peitsid naised oma suguorganitesse.

Ajaleht Sozcu avaldas täna üksikasjad ja ka video: Dubaist saabunud kuus usbeki naist olid kinni peetud, läbiotsimisel leiti nendelt 82 kullakangi, iga neist kaaluga 110 grammi, pluss igasugust muud kraami (näiteks 16 arvutimängu konsooli). Siis võeti asi ette veel põhjalikumalt ja leiti lisaks veel 84 kullakangi, mis olid avastatud nende mosleminaiste genitaalides. Islamiriigi kohus andis kirurgidele loa kohe ja nad opereerisid naiste intiimsetest kohtadest välja ülejäänud kulla ehk 84 kangi.

Kullakangide kogukaal oli 18,5 kilogrammi, kusagil kahe miljoni euro väärtuses.

Ju siis nendel naistel olid heldekäelisemad annetajad, kui meie konservatiividel.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: uduvennad rääkigu selget eesti keelt

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga