MEEDIAVALVUR: Neevalinna noakangelased ja Tallinna raad

Meie lähinaabruses, Venemaa kultuuripealinnas Sankt-Peterburgis, toimub paljugi mida, kusjuures mitte ainult kultuurisfääris.

Mitmed tänased uudised sealt räägivad isevärki noakangelastest. Ei, seal ei pussitata järjest valgeid lapsi, nagu kultuurilise erinevusega pidurdamatult rikastuvas Euroopas. Kuid mõned aktiivsed kodanikud Peterburgis jagavad ühe konkreetse Euroopa pealinna ehk Tallinna võimude suhtumist autodesse ja autoomanikesse.

Suurfirma 36-aastane naismänedžer pöördus politseisse avaldusega seoses sellega, et tema luksusautot pussitati otse kesklinnas. Naine istus oma Sadovaja uulitsal pargitud ulmeliselt kallis Range Roveris, kedagi ei puutunud ega kõnetanud, kui äkki ilmus sõiduki ette tundmatu mees, kes hakkas pussitama noaga autokapotti. Tekitades autole kolm haava, tahtis mees jätkata oma harjutusi juba ka autoomaniku peal, kuid naine jõudis käivitada mootori ja minema kihutada.

Politsei arreteeris 49-aastase töötu mehe, kes ründas autot tõenäoliselt klassivihast ajendatuna. Umbes samasugust viha ilmutavad autode ja nende omanike vastu ka praegused Tallinna linnajuhid. Mõelgem: mõned päevad tagasi hakkas abilinnapea Pärtel-Peeter Pere oma kastirattaga lausa liinibussi taga ajama, mis meenutas ameerika filmidest tuttavaid pantvangistamise olukordi.

Mis üldse toimub? Eile rääkis saade „Sotid selge“ sellest, et Tallinna trollibussi reisijaid rünnati gaasiga, siis veel see uljas kauboi Pere… Lõpetage kohe, või saavutate selle, et reisijad ja autojuhid hakkavad relvastuma, nagu mõni Riigikogu hea katoliiklane.

Veel noakangelastest: Peterburgi politsei teatab, et Apraksini turul toimus sissesõitnud katusepakkujate vahel kaklus, mille käigus sai kannatada 33-aastane Dagestanist pärit isik. Võrreldes tema piinaga kahvatuvad ka 33-aastase Kristuse kannatused: Mariinski haigla kirurgid õmblesid kinni sügava noahaava sisemigrandi tuharal. Teises tuharas oli avastatud ka sinna kinni kihutatud kuul, kuid pole veel selge, kas tegemist on värske laskehaavaga või sõitis mees Dagestanist kohale, kuul kaasavarana tagumendis.

Kuidas reageerivad aga Neevalinna põliselanikud? Nad on väga, väga, väga häiritud, aga teha midagi ei saa. Istuvad võimalikult rohkem kodudes ja käivad väljas gruppidena.

Nagu varsti hakkame tegema ka meie, kui Eesti valitsus jätkab oma sõgedat erinevusega rikastavat immigratsioonipoliitikat. Täna Riigikogu infotunnis rääkis peaminister eriti hinnalistest spetsialistidest, keda Eestile on hädasti vaja ja tuleb sisse vedada.

Neid seljakottidega „spetsialiste“ jalg- ja tõukeratastel on järelikult Tallinnas veel vähe.

Ikka veel vähe ja tuleb kolmekordistada.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR. Vooglaid: „Nimetage mind antisemiidiks, ma ei häbene“

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga