MEEDIAVALVUR: Svet klaarib ekrelastega karmilt suhteid tšeljabinsklaste meedias

Vladimir Svet oli Tallinna võimuladvikus selline ekrefoobist härjapõlvlane, kelle esinemised meenutavad teatud iseärasuste tõttu koomiku etteasteid. Vastates Tallinna abilinnapeana ühele minu küsimusele Tallinna linnavolikogus süüdistas ta EKRE-t selles, et meie auesimees oli kommunist Arnold Rüütel.

Svet on läinud ministri portfelli saamiseks sotsidesse, vahepeal korrigeerides mölakasti tasemel oma suhtumist Krimmi annekteerimisse. Aga tigedus eestlastest rahvuskonservatiivide vastu on talle ilmselt geneetilisel tasemel sisse kodeeritud, nagu ka hea rahanina.

EKRE pole kahjuks Toompeal valitseva koalitsiooni jaoks enam nii tõsine vastane, nagu oli enne seda, kui fraktsioon kaotas mitu raskekaallasest poliitikut. Kuid Svetil on ikka veel tohutu kihk klaarida arveid „eesti natsionalistidega“. Sümptomaatiline on see, et ta teeb seda venekeelses meedias, kuigi rahvuskonservatiivid ei käi venekeelsetes saadetes ja ei anna venekeelseid intervjuusid, kus saaksid Svetile vastata. EKRE valijad on valdavas enamuses eestlased, Svet aga sai linnavolikokku valdavalt Putini alamate häältega, keda ta tegelikult esindabki.

Tšeljabinsklaste poolt mehitatud vene Delfis ilmus intervjuu „Vladimir Svet: EKRE kihab „spetsialistidest“ korruptsiooni alal. Mart Helme pole ikka selgitanud, kuidas sai rikkaks pärast tööd Moskvas“.

Minister Svet klaarib seal arveid Helle-Monika Helmega, kes arvas, et Rail Baltic projekti raames pestakse Euroliidu raha. Svet kommenteeris vene väljaandele, et „EKRE ridades on palju „korruptsioonispetse“, mainides kelmuses süüdistatud Kert Kingot ja Mart Helmet, kes „äkki“ rikastus pärast tööd Moskvas 1990ndatel.

Milline sasipundar: alles oli Svet keskerakonnas ja materdas EKREt, ja nüüd materdab EKREt juba sotsina, samas kui estofoobide Toomi, Tšaplõgini ja Jevgrafovi kesikla adopteeris ekrelast Madisoni ja muutus EKRE liitlaseks opositsioonis.

No ei ole inimesed üldse valivad nende suhtes, kellega ühe laua taga head ja paremat näost sisse ajavad.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: tulge kõik Gaza esimesele praidile!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga