MEEDIAVALVUR: Vene saatkonna röögatustesse tasuks tõsiselt suhtuda

Hea kolleeg Suurest meediamajast kirjutab:

„Tere Vanja!

Nendesse asjadesse tuleb tegelikult tõsiselt suhtuda. Eestis paraku ei suhtuta.

Vene saatkond Pikal tänaval on ennekõike Vene maailma staap ja juhtimispunkt Eestis. Moni loeb nende teksti ja mõtleb, et keegi seal on hulluks läinud… Ei ole. Nende jaoks on diplomaatilised toimingud ja kõik see, millega normaalne diplomaatiline esindus peaks tegelema, tagaplaanil, ja peamine ongi diversioon ning sabotaaž. Peale selle kogutakse seal väga elavalt koostöös kohaliku viienda kolonni esindajatega andmeid Venemaa “vaenlaste” kohta. Tean, mida räägin.

Varem oli nii, et Pika tänava uksest läks üks kohalik venekeelne ajakirjanik ja kesik sisse ning üks venekeelne ajakirjanik ning kesik välja. Olid ajad, kui vene ajakirjanikud kutsusid luurajat (nimetatakse sekretäriks, aga okei) kommenteerima Eesti elu pea iga nädal juba. Ja need inimesed, kes saatkonna ümber tiiba ripsutasid, on siiani rivis. Hoolitsevad Eesti venekeelsete informeerimise eest ja esindavad neid riigikogus ning kohalikus omavalitsuses. See on väga tõsine asi tegelikult.

Ja kui seal selliseid näpuviibutusi tehakse, siis tasuks siiski tõsiselt suhtuda. Venemaa on väga jõhker riik ja suurem osa Vene rahva esindajatest (vastavalt oludele) ka väga jõhkrad. Halastust ega normaalseid suhteid nendelt oodata ei maksa.“

MEEDIAVALVUR: vene saatkond märatseb jälle

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga