MEEDIAVALVUR: Toomi armas kolleeg utsitab Venemaad taga Pribaltijski rinnet moodustama

Aastaid tagasi soovitas Jana Toom praeguseks tema kodukanaliks kujunenud ETV+ populaarsuse tõstmiseks „vallandada Troitski ja palgata Solovjov“. Kas poliitik peaks andma selliseid juhtnööre riigimeediale, on muidugi retooriline küsimus, aga see oli väga alatu Artemi Troitski suhtes.

Vladimir Solovjovi kuidagimoodi kirjeldada on vist mõttetu, ja Toomi on Solovjov oma Kremli propagandasaates nr.1 on võõrustanud pidevalt.

Hiljutistest Solovjovi Eestit puudutavatest „saavutustest“ võib mainida tema saates „Õhtu Vladimir Solovjoviga“ esinenud riigidura saadikust kindrali Andrei Guruljovi avaldust Pribaltijski rinde moodustamise hädavajalikkusest.

Vene kindral märkis, et mööda „Pribaltikat“ liigub praegu saksa brigaad ja et Poolas viivad saksa väed läbi koos poolakatega ühiseid õppusi, ning kõik see olevat järjekordne samm konflikti eskaleerimiseks..

Kindralist riigidura saadik rõhutas, et Saksamaa ja teiste NATO riikide tegevus sunnib Venemaad võtma vastu teatud otsuseid ja on aeg luua „Pribaltijski front“.

„On mitu võtmemomenti. Esimene – see sunnib meid vastu võtma adekvaatseid meetmeid. Milleks meile Pribaltika oht? Nad praegu pumpavad Pribaltikat täis relvadega. Tankibrigaad pole kaitsebrigaad, mu sõbrad. Tankibrigaad on mõeldud pealetungiks, see on läbimurde-, mitte aga kaitsevahend. Seepärast meil peab tulema Pribaltijski rinne. On aeg selle moodustamiseks,“ ütles Guruljov.

Kahjurõõmus saatejuht igati utsitas sõjardit tagant, kuigi mõned allikad väidavad, et kindralist rahvasaadik oli purjus.

Aga vene vanasõna ütleb, et mis purjus mehel meelel, see tal ka keelel.

Tagantjärele mõeldes sobiks Solovjov vene kodaniku poolt juhitavasse ETV+ kanalisse nagu rusikas silmaauku, seda enam et Toomi on seal ka palju.

Hiljuti pani Solovjov ette „pühkida Pribaltika maamunalt“. Huvitav, kas ta enne seda hoiataks ka oma siinseid sõpru ja sõbrannasid?

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: nagu ei olekski olnud neid iseseisvusaastaid…

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga