MEEDIAVALVUR: millest ei kõssagi siinsed Moskva patriarhaadi sõbrad

Sellest ei kõssagi teile Moskva patriarhaadi huvide kaitsjad „Meie Kirikust“ ja „Objektiivist“: eile peeti Sankt-Peterburgis kinni Petrikirche pastor, Evangeelse Luteri Kiriku Loode-Venemaa praostkonna (Sankt-Peterburg, Arhangelsk ja Veliki Novgorod) vanempraost Michael Schwarzkopf, kes juhib Petrikirche kogukonda Neevalinnas juba 11 aastat.

Ta ise läks jaoskonna politseiniku telefonikõne peale politseisse ja siis side temaga katkes. Kohale tulnud advokaati vaimuliku juurde ei lastud, kaitsjal õnnestus kohtuda pastoriga kongis vaid täna hommikul.

Politseist viidi Schwarzkopf otse Peterburgi Moskva rajooni kohtusse. Nagu teatab Sankt-Peterburgi kohtute ühendatud pressiteenistus, tagastas kohus hagijatele nende poolt esitatud materjalid täpsustamiseks, pastor lasti vabadusse allkirja vastu, et ta ilmub kohtusse esimesel nõudmisel.

Evangeelse Luteri Kiriku pastor on Saksamaa kodanik, tal on alates 2021. aastast Venemaa elamisluba. Kinnipidamise ja trahvi ning deporteerimisplaanide ettekäändeks oli see, et ta elas üle 7 päeva mitte seal, kuhu oli sisse registreeritud. Pastorit jälgiti, kuigi viidatakse „naabrite“ vilepuhumisele.

Nagu selgitas välja uudisteportaal fontanka.ru, mõlemad korterid – nii see, kuhu pastor on sisse registreeritud, kui ka see, kus ta viibis kauem kui 7 päeva – kuuluvad kogukonnale ja viimane asub lihtsalt töökohale lähemal. Nagu tunnistasid Schwarzkopfi lähedased, põhikorteris on tal raamatukogu, ta elab seal, hoiab isiklikke asju ja tegi remonti.

Aga kuna luterlased ei kiitnud heaks Ukraina genotsiidisõda, mille Venemaa patriarh Kirill kuulutas pühaks, toimub ka selle konfessiooni tagakiusamine.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Kremli propaganda “kirikulehes”

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga