MEEDIAVALVUR: seekord tõesti „ainult Venemaal“

Venemaa meedia on viimastel päevadel avaldanud uudiseid selle kohta, et loomaaedadest on kadunud kolm punahalli wallaby kängurupoega  (Notamacropus rufogriseus, pildil).

Täna õhtul teatas riiklik uudisteagentuur RIA Novosti, et neid kukkurloomi Jaroslavli ja Kaluga loomaaedadest varastanud mees, kelle fotorobot oli eelnevalt avaldatud, peeti kinni Vladimiri oblastis. Ta kandis loomakesi oma kotis.

Üks kängurupoeg hukkus, teise kurjategija jõudis maha müüa Moskvas ja viimase tahtis vahetada makaagi vastu. Aga ei jõudnud.

Venemaa mustal turul on kängurude järele suur nõudlus – neid ostetakse nii lihaks kui ka väikeste eraloomaaedade jaoks.

Mis aga on selles loos ebatavaline – kinnipeetuks osutus kääbus, keda peeti alguses lapseks. Just sellepärast sai ta mõnda aega takistamatult tegutseda.

Aga see-eest ei osutanud ta kinnipidamisel pikkadele korravalvuritele märkimisväärset vastupanu. Peab ütlema, et sõna “kääbus” esineb selle uudise pealkirjades kõigis Venemaa väljaannetes.

Eestis oleksime me muidugi eestilise probleemi ees – kas selle asjaolu mainimine oleks ikka poliitkorrektne.  Seepärast hoidusin minagi efektsest pealkirjast a la “Kalugas röövis kääbus känguru”.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: valvur mõtleb järele, sõber võtab korraks üle

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga