MEEDIAVALVUR: Jana Toomi hapukurgihooaeg – “pussitab” oponentide pähe õunu

Jana Toom on selline rahutu hing, et kui pärast intsidenti, kui ajakirjanik oli nii jultunud, et julges kõnetada eesti keeles väikest Stjopat, saabus Eestis „venelaste diskrimineerimise“ valdkonnas mõningane vaikus, ja ta nagu ei oskakski ennast kohe mitte kuidagi rakendada.

Sealt siis tema initsiatiiv näoraamatus: Toom jälle kõnetab alandatuid ja solvatuid ning avaldas järgmise pöördumise:

„Küsimus otsaette (vopros v lob). Kuidas tulla toime surve ja kriitikaga enda suhtes? Eriti venekeelsete inimeste õiguste kaitse osas? Ootan teie küsimusi kommentaaridesse.“

Vastuseks sellele meeldetuletusele, et tema, Toom, kaitseb väsimatult venekeelsete inimeste õigusi (keda ei ole paraku keegi ahistanud), laekus ööpäevaga vaid kaks kommentaari eestlastelt (ühe kuvatõmmis lisatud).

Karta on, et venekeelsed inimesed, kes lähetasid Brüsselisse hoopis Kõlvarti ja kelle hääled andis Kõlvart edasi Toomile, ei ole veel otsusele jõudnud, et kes siis nende ehk venekeelsete valijate õigusi rohkem rikkus: kas neid tüssanud Kõlvart või selle tüssamise vilju maiustav Toom. Tegelikult nad ju mõlemad rikkusid rängalt oma venekeelsete valijate õigusi, täpsemalt valimisõigust. Nad ei ole ju valinud eurosaadikuks Toomi, aga Toom on millegipärast eurosaadik.

Lisatud videoklipis aga torkab Toom õuna noaga, koorib puuvilja pealt skalbi ja ülejäänud naha ning ütleb:

„Kujutan ette, et see on minu oponent, ja riivin teda riivi peal.“

Veel ta lisab päris klipi lõpus, et kui keegi sülitab talle selga, siis see tähendab, et tema, Toom, kõnnib ees.

No on ikka vaimukas ja leidlik inimene: kui temast ei tee mõnda aega välja isegi tema enda ja ta erakonna taskuhääling ehk ETV+ mitte, korraldab ta selle õuna-woodoo ja kujutab ette, et keegi on tema selja täis sülitanud.

Rõve kujund, aga kodune kasvatus jätab inimesele eluaegse jälje.

Ivan Makarov

P.S. Siis kui see lugu oli juba avaldatud, jagas Toom FB-s vene Postimehe uudise sellest, et Eurokomisjon kaebab Eesti riigi kohtusse seoses venemaalasi puudutavate viisareeglitega. Toom kommenteeris seda juubeldava kahjurõõmuga:

„Aga on, nagu öeldakse, häid uudiseid. Võib-olla mäletate saagat petitsiooniga venemaalastele viisapiirangute kohta. Kirjutasime yanatoom.ee-s üksikasjalikult nii petitsiooni kaalumisest kui ka kirjavahetusest volinik Johanssoniga. Jah, see on nii. Käed lasti alla, kuid jätkasime skandaaliga – iseäranis tabasime valitsuse valetamise pealt. Ja lõpuks reageeris Johanssoni kabinet. Eurokomisjon ei suuda tühistada piiranguid – julgeoleku küsimustes on riik otsuste tegemisel autonoomne ja keeldu põhjendati sellega. Kuid komisjon vägagi võib kaevata kohtusse. Mul on selle üle hea meel. Meie võimude karistamatus on ammu ületanud igasugused võimalikud piirid.“

MEEDIAVALVUR: Kersti Kaljulaid meenutab Nikita Hruštšovi

1 thought on “MEEDIAVALVUR: Jana Toomi hapukurgihooaeg – “pussitab” oponentide pähe õunu”

  1. Rõve vuuduu skalpeerimine:

    Toom torkab õuna noaga, koorib puuvilja pealt skalbi ja ülejäänud naha ning ütleb:

    „Kujutan ette, et see on minu oponent, ja riivin teda riivi peal.“

    Sellise nõia saatsime Euroopasse? Tule taevas appi!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga