MEEDIAVALVUR: Jana Toom on funktsioon

Hea kolleeg Suurest meediamajast kirjutab:

„Tere hommikust Vanja!

Paraku Toom sobib oma elektoraadile ideaalselt, nendele meeldikski neid, kes meelepärased pole, noaga lõigata, elektriga piinata, vägistada jne. Ehkki Toom seda ise nii välja ei ütle, siis üldiselt ta positsioneerib end kui okupantide järglaste esindajat ja okupandi järglast, ainult, et Orwelli vaimus nimetatakse “okupatsiooni” hoopis “vabastamiseks” ja “tsiviilgarnisoni” viisakalt “vene kogukonnaks”.

Jana Toom ei olegi eraldi isiksus, ta nagu kehastabki seda pimedat massi ja tema tumedaid instinkte. Venelastel on selle kohta hea sõna – “воплощает”. Toom ongi nagu see vene maailma lihakeha või Golem Eestis. Golem vast ei ole ka hea võrdlus, golem kutsuti ikkagi ellu inimeste kaitseks, mitte teiste hävitamiseks s.t. algmõte oli hea. Aga Toomi ja vene maailma algne kavatsus ei ole hea, ütleme nii. See pole inimkonna hüvanguks.

Aga selles mõttes on Jana Toom ka muidugi Golem, et eestlased ise on aidanud teda valmis vorpida, andnud talle positsiooni kui arvamusliidrile ja venelaste esindajale Eestis, aidanud ta n.ö. parketile. Seda kõike poleks tohtinud teha ja sellest võis kunagi Pikk tänav vaid unistada, aga eestlased öelgu selle eest aitäh Hans Luigele kuuluvatele väljaannetele, mis on koos erinevate eesti venekeelsete väljaannetega (ETV pluss on üldse nagu mingi Jana Toomi büroo filiaal, mida ka tsuhnaade maksurahaga ülal peetakse taas, nagu ka tseljabinski delfit) selles osas võrdselt pingutanud, et anda Eestisse ja eestlastesse vaenulikult suhtuvale inimesele sellist kaalu ja rolli.“

MEEDIAVALVUR: Jana Toomi hapukurgihooaeg – “pussitab” oponentide pähe õunu

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga