MEEDIAVALVUR: ukrainlanna, poldilõikaja käes, pages Eestist Pihkva oblastisse

Venemaa riiklik uudisteagentuur RIA Novosti teatas äsja viitega Pihkva oblasti FSB valitsusele, et Pihkva piirivalvurid pidasid vabatahtlike rahvamalevlaste abil kinni Eestist Venemaale läbi murdnud poldilõikuriga Ukraina naiskodaniku.

Noorel naisel olid kaasas veel lapiktangid, matkatikud, taskulamp ja gaasipõleti, mida ta tõenäoliselt kavatses kasutada metsas, kus ta plaanis redutada paraja hetke saabumiseni.

Dokumente piiririkkujal kaasas ei olnud, kuid FSB tegi kohe kindlaks, et tegemist on Ukraina kodakondsega (see peaks meie valitsust mõtlema panema, et kuidas nii, aga asi paistab lootusetu). Ukrainlanna väitis, et tema pass jäi Eestisse. Nüüd on ülejooksik kinnipidamisasutuses ja tema suhtes on FSB algatanud kriminaalasja Venemaa Föderatsiooni kriminaalkoodeksi vastava paragrahvi alusel.

Fontanka.ru kommentaatoritele tegi nalja see, et naisel oli kaasas just poldilõikur, vene keeles болторез. Sõna „болт“ tähendab vene keeles küll polti, aga žargoonis on see veel ka meeste suguti. Nii et kui venelased tahavad millegi eest sarjata firmat Bolt, on nendel seda teha palju hõlpsam, kui eestlastel.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Kallase klann on kahe näoga Januste maaletooja

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga