MEEDIAVALVUR: mängida jalgpalli Vene fašistidega ei taha enam mitte keegi

Eesti sugemetega Venemaa jalgpallikoondise peatreener Valeri Karpin laiutas käsi ja ütles, et „ei tea“, millega tema meeskond hakkab tegelema oktoobrikogunemisel, kuhu on kutsutud 28 vene jalgpallurit, sealhulgas Monaco poolkaitsja Aleksandr Golovin. Sest venelastega ei taha enam mitte keegi mängida.

Pakistani ja Tansaania rahvuskoondised keeldusid sõpruskohtumistest Venemaa koondisega Rahvusvahelise jalgpalliföderatsiooni (FIFA) poolt koondiste mängudeks eraldatud ja eile alanud „oktoobriakna“ raames, teatab Kommersant.

Venemaa koondis kõrvaldati 2022. aastal rahvusvaheliste kohtumiste läbiviimisest, kuid tal lubati osaleda sõpruskohtumistes. Seni on Venemaa jalgpalliliidul õnnestunud leida sõpruskohtumisteks mõned madalatasemelised sparring-partnerid nagu näiteks Vietnami koondis, keda seljatati 5. septembril  Hanois toimunud mängus 3:0 (ühe palli lõi vietnamlane Van Than Vu oma meeskonna väravasse ise). Siis taheti kohtuda ka Tai koondisega, kuid loodus ise oli vastu ja saatis Venemaa mängu nurjamiseks kuulsa taifuuni.

Tansaania jalgpalliföderatsiooni president Wallace Karia (pildil) selgitas, et tema meeskonnal on targematki teha kui venelasi treenida – 10 ja 15 oktoobril seisavad ees mängud Kongo koondisega. Pakistani jalgpalliföderatsioon aga saatis teate, et nad ei jõudnud kooskõlastada kohtumist venelastega oma riigi valitsusega.

Venemaa jalgpalliföderatsiooni peasekretär Maksim Mitrofanov avaldas „äärmist pettumust seoses Pakistani kolleegide käitumisega“.

Ta peaks lõpuks aru saama, et maailma pettumus Venemaa käitumises on veelgi suurem. Fašistidega ei mängita.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: papp lihtsalt hämab, valetab, demagoogitseb ja hägustab mõisteid

2 thoughts on “MEEDIAVALVUR: mängida jalgpalli Vene fašistidega ei taha enam mitte keegi”

  1. See on lihtsalt haletsusväärne “peremoha” taga ajamine, see artikkel. Groidide ja pakide vastu ära jäänud vutimäng on nüüd küll nutmaajav kaasus Kremlile. Kaalub üle aina suurenevad Vene LNG-ostud lääneeurooplaste poolt. Ilmselgelt on “fašistide” vastane ühisrinne aina tugevam. Muidu, kuhu see Venemaa ÜRO Julgeolekunõukogust eemaldamine jäi? Ma ootan siin juba kolmandat aastat.

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga