MEEDIAVALVUR: kas Eesti korraline väikeäri Venemaaga?

Kui kohus laseb kautsjoni vastu vabaks inimese, kes väidetavalt kavatses luua midagi terroriüksuse laadset, on sellise otsuse langetanud kohtunikud sõltumatud ainult tervest mõistusest. Aga riigis, kus lastevägistajad ja -tapjad hulguvad vabalt oma ohvrite kodude lähistel ja sellise nende õiguse eest seisab kogu õigussüsteem, pole selles otsuses mitte midagi erakordset. Kõige väiksemad õigused on meil ohvritel – vägistatuil, tapetute omastel, kõhtu pussitatud tüdrukutel ja eestlastel tervikuna.

Postimees vahendas, et Harju maakohus määras riigireetmises süüdistatavale Aivo Petersonile 150 000 euro suuruse kautsjoni, mille tasumise järel pääseks ta kohtupidamise ajaks vabadusse.

Tegemist oleks nagu mingi anekdootilise äripakkumisega Venemaa eriteenistusele: teie meile 150 000 eurot, meie teile Krõlovi, kes elab piirist 200 meetri kaugusel.

Rumalukesed, Petersoni väärtus siis, kui ta viibib Eestis, on Kremli silmis mõõtmatult suurem, kui et ta pääseks Venemaale seal mõttetult olesklema mõne Tšaulini (pildil teisel kaldal röökimas) moodi. Ma ei tõmba siin võrdlusmärki, aga ka näiteks Toomi viibimine Eestis ja Brüsselis on Venemaale palju kasulikum, kui see, kui ta elaks kusagil Kalugas ja lahutaks oma iseloomu iseärasustega naabrite meelt.

Milleks Venemaale Peterson? Tõenäoliselt ei saa teda isegi „sõjalisele erioperatsioonile“ saata.

Issand, kui narr on vahel meie riik…

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: mängida jalgpalli Vene fašistidega ei taha enam mitte keegi

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga